"GILIRAN ANDA ADALAH..

"PUKUL BERAPA SEKARANG"

"JOM CARI"

"BERKAITAN"

"TAQWIM HIJRI"

"ADD AKU DI FB"

"LAGI-LAGI KUCING"

Loading...
There was an error in this gadget

Niat Untuk Mengulang , Bukan Untuk Menang

     12/6 haritu ana ada menyertai pertandingan hafazan peringkat Zon kat SAM hishamuddin Sungai Bertih sempena Majlis Ihtifal Sekolah Sekolah (MISS). Tak sangka pulak dapat mewakili SAMTTAR walaupun rasa cam tak layak. Memandangkan ana sorang jew pelajar MITIB lelaki kt sekolah itu, nak tak nak kena masok la. Ape boleh buat, takpe tak salah kan cuba. Alang-alang boleh mengulang Quran sekali betol tak....huhu...

     Sebelum bermula acara tersebut, ana sempat lah berkenalan dengan para peserta hafazan yang lain. Borak punya borak, tak sangka pulak dapat berjumpa dengan pelajar 'Mari Bertarannum' yang pernah ditayangkan di tv 9 suatu ketika dahulu. Namanya Mohd. Rashid Redha. Beliau berumur 14 tahun dan bersekolah di KISAS. Fuhh, camne nak menang nie, mesti dia yang menang. Ana fikir-fikir balik, kenapa perlu niat untuk menang, niatkan lah untuk mengulang Quran dulu, baru niat yang lain, betol tak....hehe

     Kalau nak lihat Rashid Redha masa darjah 4 di slot 'Mari Bertarannum', gambar kat bawah ni ada beliau yang mengenakan baju merah pink (tengah).

   
muka belum matured..






sempat bergambar dengan dia masa dah nak balik. 



Kontinjen SAMTTAR memenangi beberapa acara yang dipertandingkan...hehe





Sekolah yang cantek dan kemas...:D


pelajar banat


koridor 


sedang menunggu kehadiran YB 




sedang menyambut kehadiran YB


yang mana ana?...hehe



-------------------------------------------------------
PERINGKAT NEGERI SELANGOR
-------------------------------------------------------


  Hehe,  alhamdulillah tiga hari selepas itu yaitu 15/6, ana  mewakili sekolah dalam acara hafazan peringkat negeri selangor yang telah diadakan di Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Rawang (SEPINTAR).  Kali ini ana tak nak buat description panjang-panjang. Just nak tunjuk gambar jew tentang suasana disana. Sebelum tu, nak cakap yang ana hanya mendapat saguhati jew dalam acara tersebut,huhu. Takpelah, adat pertandingan, ada yang menang dan ade yang kalah..huhu. Just niat untuk mengulang...










           sbenarnya ustz affandi yang hantar prgi sana,serius laju beliau bawa kereta
                            


      and lagi satu, Rashid Redha still mendapat no. 1 dalam acara ini. Serius power.  Insyaallah, dia akan mewakili Selangor di peringkat Kebangsaan nanti, untuk pengetahuan korang, dia pun pernah mewakili Selangor dalam acara hafazan dalam beberapa buah pertandingan sebelum ini.  Oleh itu, sama-samalah kita doakan kejayaan dia di sana nanti...ameen~

     

 

 




 
Category: 2 comments

2 comments:

Azrul Azmi said...

Assalamualaikum... Saya datang membalas jejak anda ke blog saya.... Saya tidak tahu apa yang membuatkan anda boleh smpai ke blog saya....

Btw, your blog was very nice and interesting...
Semoga anda akan menjadi seoranf hafiz yang berjaya suatu hari nanti.. InshaAllah....

NAZRUL said...

assalamualaikum,

teruskan berblog & salam ukhwah

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"JOM LIHAT INI"

get this widget here

"HAMBA YANG BERDOSA"

"HAMBA YANG BERDOSA"
Nama diberi AMIRUL AFIF. Lahir pada tahun 1995. Ingin menjadi seorang Hafiz berjaya yang diredhai Allah. Semoga dengan blog ini menjadi antara salah satu medium dakwah.. :D

"MY HOPE FOR THIS YEAR"

STAM MUMTAZ SUFFI with Barakatillah

"TINGGALKAN JEJAK ANDA"

"SAHABAT DUNIA AKHIRAT"

"I love My Family"

"I love My Family"
keluarga Bahagia <3

"Sahabat Selamanya"

"Sahabat Selamanya"
Ukhuwah hingga ke syurga, <3